Thema Avonden

THEMA AVONDEN NAJAAR 2018 

Al onze thema avonden worden gehouden in de Ontmoeting, Dorpsstraat 51 in Leimuiden.   Deze avonden zijn van 20.00 tot 22.00 uur, inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur. Bijdrage per avond: € 2,50 per persoon. Wij verzoeken jullie vriendelijk je van te voren op te geven via email:  ffleimuiden@gmail.com.

___________________________________________________________________________

FINANCIËLE OPVOEDING        dinsdagavond 9 oktober 2018       

Kinderen en lokkertjes in reclames. Ze zijn er ontzettend gevoelig voor, maar hoe ga jij als ouder hiermee om? Op welke leeftijd mag je kind een mobiel? Zakgeld en kleedgeld? Wanneer laat je een kind zelf pinnen? Deze ouderavond speciaal voor ouders met kinderen in de leeftijd tussen 7 en 14 jaar.

Deze avond wordt gehouden in samenwerking met De Zeven Sloten in de Ontmoeting, Dorpsstraat 51 in Leimuiden. Van 20.00 tot 22.00 uur, inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur. Graag opgeven via ffleimuiden@gmail.com.

___________________________________________________________________________

…LAAT LIEFDE LEVEN…         dinsdagavond 6 november 2018 & 6 februari 2019

Liefde is een levensstijl. Het maakt je gelukkiger en gezonder – en dat is niet alleen goed voor jullie, maar ook voor jullie (eventueel toekomstige) kinderen.

Dat is het idee achter ‘Laat liefde leven’: het behouden, herstellen en ontdekken van banden tussen geliefden.  Of je nu aan het begin van je leven samen staat of al langer samen bent, liefde is een investering waard!

Cocky Drost is relatiecoach en geeft tijdens haar lezing invulling aan thema’s rondom liefde (dinsdagavond 6 november 2018) over onder meer communicatie, verbinding, de basis van je relatie en de man-vrouw verschillen; en (woensdagavond 6 februari 2018)        over hoe voorkom je dat je steeds weer in die cirkel belandt van die ene ruzie? En het gaat over seks en hoe mannen en vrouwen dit vaak anders beleven. Zeker geen oppervlakkige avond, vooral veel praktische handvatten.

Voor beide avonden hebben wij Cocky Drost, relatiecoach, uitgenodigd (cockydrost.nl).

                    Cocky Drost      Cocky Drost

De avonden vormen een mooie aanvulling op elkaar, maar mocht je slechts één van beide avonden willen/kunnen, dan is dat geen probleem. De avonden worden gehouden in de Ontmoeting, Dorpsstraat 51 in Leimuiden. Van 20.00 tot 21.45 uur, inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur. Graag opgeven via ffleimuiden@gmail.com.

___________________________________________________________________________

How2Talk2Kids : Effectief communiceren met kinderen

Een trainster van How2Talk2Kids komt in Leimuiden een thema bijeenkomst leiden over het thema Broers en zussen zonder rivaliteit

                                                                                                                        

Gesteggel, getreiter en geschreeuw: jouw kibbelende kinderen drijven je tot wanhoop. Die eeuwige competitie tussen broers, de rivaliteit tussen zussen en het niet willen delen met een jonger broertje.
Niets wat jij doet of zegt werkt en hoe harder jij je best doet, hoe erger het lijkt te worden. Toch is hier wel degelijk iets aan te doen.

In deze thema bijeenkomst leer je concrete en zeer bruikbare vaardigheden om jouw kinderen te coachen in hun communicatie met elkaar en bij eventuele conflicten. Ook krijg je praktische tips om je kinderen goed te begeleiden in hun onderlinge relatie.
Hierdoor leren ze niet alleen om zelf hun meningsverschillen op te lossen, maar ook om respectvol met elkaar om te gaan en elkaar de ruimte te geven om verschillend te zijn. Als jullie dit met elkaar goed onder de knie krijgen, hoef jij dus niet langer de hele dag rechtertje te spelen!

Er worden in deze bijeenkomst concrete en direct toepasbare vaardigheden behandeld om kinderen te begeleiden bij hun onderlinge communicatie en eventuele conflicten