Archief

Baby en peutercafé

mei 2019: lekker knutselen samen met je kind. Ondertussen klets je lekker met je buurvrouw over van alles en niks.

april 2019: de week van de Media Ukkies. Ook wij besteden er aandacht aan. Hoe gaat het bij jou thuis, bij de anderen? Wat zijn handige/nuttige apps.

maart 2019:

februari 2019: vanwege de Nationale voorleesdagen weer een hele leuke voorstelling van Marnick theater: Poezebeest is zoek. Het was weer genieten.

 feb-3         feb-1

december 2018: lekker kerstknutselen en koffie drinken. Een gezellige ochtend.

kerst-1 kerst-2 kerst-3

november 2018: muziek op schoot. Een vrolijke ochtend.

oktober 2018: ivm de Kinderboekenweek kwam het Marnick theater speciaal voor de allerkleinsten een voorstelling spelen in de bibliotheek in het Spant.

img_4732 img_4737

september 2018: kindertekeningen…. heel schattig, maar je kunt er ook heel veel informatie uithalen. Interessant om eens op een heel andere manier naar de prachtige tekeningen van onze kinderen te kijken.

juni 2018: lammetjes kijken, de koeien weer in de wei. Heerlijk gespeeld en gezellig koffie gedronken op de boerderij aan de Vriesekoop. Volgend jaar zeker weer.

mei 2018: leuke foto’s van je kinderen maken… niet zo vanzelfsprekend.  Tips en trucs voor het maken van echt leuke foto’s van je kinderen door Ilone Pecht (Ilone Foto & Design uit Oude Wetering).

april 2018: Liset van Steenbrugge (www.kaleido-scope.nl) heeft ons meer verteld over hoe je nu je ook ouder bent jezelf als persoon niet uit het oog verliest. Hoe zorg je nou goed voor jezelf om zo ook goed voor je gezin te kunnen zorgen?

maart 2018: lekker geknutseld door ouder & kind. Dit keer voorjaarsbolletjes en bolletjes wol.

koffie-knutsel-voorjaar

februari 2018: het zijn de Nationale Voorleesweken en natuurlijk besteden we daar aandacht aan. We gaan ook op bezoek bij de nieuwe bibliotheek in Leimuiden.

januari 2018: wat zijn nou inspirerende peuterspelletjes. Leerzaam! Het hoeft niet duur en ingewikkeld te zijn. Juist ook de spelletjes die je zelf kunt maken zijn eigenlijk het leukst en ook heel leerzaam.

peuterspelletje-1       peuterspelletje-2

december 2017: lekker geknutseld door ouder & kind. Een prachtige knutsel met handjes om een mooie kerstboom te knutselen. ’t Was een gezellige kliederboel.

koffie-knutsel-kerst-2                    koffie-knutsel-kerst

november 2017: een vrolijke interactieve ochtend. Muziek met je kind op schoot.

img_0121

oktober 2017: opa’s en oma’s als mede opvoeder? Is dat zo? Joost Soetens, zelf opa, kwam met ons over dit onderwerp van gedachten wisselen. Hij heeft zelfs voor ons gezonden!

img_0238 img_0234

september 2017: lekker nog even napraten naar aanleiding van de ouderavond over het toekomstige IKC in Leimuiden. Het was goed nog even met de aanwezige ouders (en een aanwezig MT lid) van gedachten te kunnen wisselen over de avond ervoor.

juni 2017: Thema ‘op vakantie met je kind’. We hebben tips, do’s en don’t gedeeld met elkaar. Een gezellige afsluiting van het schooljaar.

april 2017: Nieuwe jeugdverpleegkundige voor met name de dorpen Leimuiden, Rijnsaterwoude en Woubrugge, Lizette van Dongen, kwam zich voorstellen. Daarnaast hebben we het kwartetspel ‘relax mama’ gespeeld. Als moeder denk je soms dat jij de enige bent met eten in je haar, een geheugen als een zeef en een tablet als oppas. Wees gerust, je bent niet alleen! Tijd om je  schuldgevoel, slaapgebrek en geluk met collega moeders te delen.

maart 2017: Babygebaren met Marja van der Velde. Hoewel een kind pas rond anderhalf jaar begint met praten, kan het al vanaf 6 maanden met gebaren communiceren. Marja informeerde ons  over het gebruiken van gebaren in onze communicatie met onze kinderen (www.babygebaren.nl).

februari 2017: Thema ‘Media Ukkies’. Je peuter op de tablet. Al die media zijn leuk, leerzaam èn handig. Maar als ouder vraag je je wel eens af wat is media wijsheid? Van welke app leert mijn kind nu echt iets? Hoe lang tv is lang genoeg? We hebben met elkaar gepraat over welk voorbeeld we als ouder zelf afgegeven ten aanzien van het gebruik van onze telefoon. Als ouder ga je veelal af op je gevoel en dat is ook goed, maar het is ook goed om je af te blijven vragen waarom vind ik dat eigenlijk? Mobiele ontwikkeling daagt uit, maar vind je er nu zelf van?

januari 2017: Thema ‘opvoeden met minder stress’. Papa kan geen pap meer zeggen en mama is de overtreffende trap van moe. Dit is de drukste tijd uit je leven en dat is aan alles te merken. En toch, iets minder onrust zou soms best prettig zijn. We hebben met elkaar ervaringen uitgewisseld over hoe je dat doet. Wat werkt, wat juist niet. Hoe breng je door praktische aanpassingen echt meer rust in het gezinsleven.

december 2016: Thema ‘Gezellig de feestdagen door!’ Aan de hand van stellingen kwamen diverse thema’s aan bod (heb je een pronkboom of een gezinsboom? hoe houd je je kinderen gezellig op zo’n dag met de hele familie? en probeer je te voldoen aan alle verwachtingen of kun je dit loslaten?). Terwijl de kleintjes lekker speelden, konden de ouders gezellig koffie drinken.

november 2016  Wederom een heel gezellig Baby & Peutercafé.  Als thema hadden we deze ochtend de taal- en spraakontwikkeling van je kind.  Lette Scholtes en Rozemarijn Buikema, logopedistes van Logopediepraktijk Alkemade vertelden ons meer over een ‘normale’ ontwikkeling en gaven tips aan ons een juiste ontwikkeling te stimuleren en te monitoren. Daarnaast was er ook tijd gezellig met elkaar te praten.

oktober 2016    Geslaagde eerste Baby & Peuter Café.
Gezellige drukte, lekkere cake met koffie/thee, kletsende moeders over allerhande voorbijkomende onderwerpen èn vrijwilligster Marijke van de bibliotheek die ons meer vertelde over de Boekstart & het belang van voorlezen aan onze kinderen, hoe klein ze ook zijn. Een mooi onderwerp zo tijdens de Kinderboekenweek die juist vandaag van start is gegaan. Ook jeugdverpleegkundige Annelies van der Geest was aanwezig zodat ouders al hun vragen die ze normaal bij het consultatiebureau stellen, tijdens dit ongedwongen koffiemoment gelijk op haar af konden vuren. Een geslaagde ochtend.