Archief

Divers

Opsteker voor de ouders!

Op 29 januari 2021 hebben alle ouders met kinderen op de Lei een pak bakmix gekregen om ze een hart onder de riem te steken in deze uitdagende tijd.

Heb jij tips om deze tijd door te komen. Deel ze vooral op onze facebookpagina!

Hier op een rij wat er al is gedeeld:

  • Ruil de kinderen een dag uit: de 1 de oudste, de ander de jongste. Dat zorgt weer voor wat andere energie!
  • 1 ochtend de kinderen bij de ene ouder en de andere dag de kinderen bij de andere ouder. Dat geeft ook weer even wat ruimte.
  • We hebben al een aantal mensen die hebben aangegeven dat ze wel af en toe een kindje erbij kunnen hebben. 1 voor een kind van 4. 1 voor een kind van 8. Roept u maar!

Van ouders, voor ouders.

Even een opsteker om de moed erin te houden,
want SAMEN komen we hier doorheen.
Samen… want we hebben elkaar nodig.

Beetje tijd en energie over?
Paar uurtjes ruimte voor een extra kindje?
Of heb je zelf een oplaadmoment of een helpende hand nodig?
Laat het ons weten en misschien kunnen we een mooie match voor jullie maken.

Heb je TIPS? DEEL ze met elkaar!!!
Dat kan via facebook pagina van Family Factory Kaag en Braassem Leimuiden. Daar kun je ook een foto posten van jullie mooie baksel.

———–

Reizend Dagboek Leimuiden

Reizend Dagboek Leimuiden gaat van buur naar buur

Op 21 december 2020 zijn er 10 Reizende Dagboeken verspreid in Leimuiden. Deze boeken zullen tot 7 januari 2021 ‘reizen’ van buur naar buur.

Annemarie van Family Factory legt uit: ‘’Mensen kunnen iets in het Reizende Dagboek schrijven of maken en het dan weer doorgeven aan de buurman of buurvrouw. Het is bedoeld als een leuke manier om verbonden te zijn in deze tijd dat we minder makkelijk samen kunnen zijn. Het gaat dus om het plezier van het ontvangen, lezen, maken en weer doorgeven.’’

Mensen kunnen er bijvoorbeeld in het dagboek schrijven over zichzelf of hun ervaringen in deze coronatijd beschrijven. Ze kunnen een favoriet recept, Netflix-tip of vraag met de buren delen. Een leuke tekening maken mag ook altijd. ‘’En natuurlijk is het een mooie tijd om een wens uit te spreken voor het nieuwe jaar!’’

Als het boek vol is of het is tijd om de boeken in te leveren. De boeken zullen nogmaals langs dezelfde mensen ‘reizen’ zodat iedereen kan genieten van bijzondere inhoud van het boek.

‘’Als Family Factory vinden we het belangrijk om mensen te verbinden vandaar dat we deze coronaproof manier hebben gevonden om op een veilige manier even met elkaar in contact te zijn en om lichtpuntjes te creëren in een tijd die in vele opzichten niet gemakkelijk is’’, aldus Annemarie. Welzijnsorganisatie de Driemaster, heeft geholpen bij het ontwerp van de dagboeken.

Meer informatie is te vinden op www.familyfactoryleimuiden.nl. Bij vragen of ideeën kun je contact opnemen met Family Factory via ffleimuiden@gmail.com.

https://www.allesinkaagenbraassem.nl/nieuws/reizend-dagboek-leimuiden-gaat-van-buur-naar-buur.html

—————–

Kerstkaartenactie 2020

Kinderen maken kerstkaarten voor ouderen uit Leimuiden

De kinderen van Kinderdagverblijf en Buitenschoolse Opvang Snoopy uit Leimuiden hebben samen 120 kerstkaarten gemaakt voor ouderen uit Leimuiden. De actie is opgezet door de Family Factory, een netwerk van en voor ouders uit Leimuiden.

Op de kaart van Sophia staat: “Gelukkig nieuwjaar, ik hoop dat het goed komt”. Anton schrijft: “Ik hoop dat uu een heel fijne feest dagen heeft, de kerstman”. De wens van Wendy is: “Fijne kerst, ik hoop dat u snel iemand kan zien”.

“Dit jaar is kerst anders dan andere vanwege corona en op deze manier willen we laten weten dat we iedereen een warm hart toe dragen. Deze actie doen we dit jaar voor het eerst. Dit hebben we gedaan in samenwerking met de kerken uit het dorp en met de Driemaster. Volgend jaar hopen we nog veel meer kerstkaarten te kunnen maken en verspreiden”, aldus Annemarie van der Veen van de Family Factory.

https://www.allesinkaagenbraassem.nl/nieuws/kinderen-maken-kerstkaarten-voor-ouderen-uit-leimuiden.html

——————

veelKLEURig SAMENleven

Ieder mens is uniek en verschillend en zo bestaat ook elk gezin uit verschillende unieke personen… een veelKLEURig pallet…

Als Family Factory is dat iets waar we altijd ook oog voor proberen te hebben. Onder de tak, veelKLEURig SAMENleven, van de Family Factory, willen we EXTRA aandacht hebben voor gezinnen waarin de KLEUREN ook bepaald worden door de andere culturele achtergronden van één of beide ouders. Door onze contacten met deze gezinnen ontdekken we dat bij hen het verlangen is om enerzijds iets van hun eigen KLEUR te behouden maar dat ze ook graag de Hollandse KLEUREN willen ontdekken en met ons SAMEN op weg willen gaan.

VeelKLEURig SAMENleven

Ieder mens is uniek en verschillend en zo bestaat ook elk gezin uit verschillende unieke personen… een veelKLEURig pallet…

Als Family Factory is dat iets waar we altijd ook oog voor proberen te hebben. Onder de tak, veelKLEURig SAMENleven, van de Family Factory, willen we EXTRA aandacht hebben voor gezinnen waarin de KLEUREN ook bepaald worden door de andere culturele achtergronden van één of beide ouders. Door onze contacten met deze gezinnen ontdekken we dat bij hen het verlangen is om enerzijds iets van hun eigen KLEUR te behouden maar dat ze ook graag de Hollandse KLEUREN willen ontdekken en met ons SAMEN op weg willen gaan.
Als Family Factory Kaag en Braassem/Leimuiden en de daarbij betrokken ouders willen we via allerlei (deels nog te ontwikkelen) activiteiten, maar ook via de bestaande activiteiten, een steentje bijdrage aan de integratie van deze gezinnen in onze maatschappij en in het bijzonder in ons dorp.
Onze eerste activiteit zal zijn, Samen eten, Samen delen. We hopen een aantal KLEURrijke ouders persoonlijk uit te nodigen om op een avond met elkaar te eten en te delen van zelf meegebrachte gerechten en natuurlijk ieders eigen verhalen. Mogelijk zullen we in de toekomst meer van deze en mogelijk andere activiteiten aan gaan bieden. Houd daarvoor de website en onze andere media middelen in de gaten.

Samen Eten, Samen Delen

Om moeders met verschillende (culturele) achtergronden met elkaar in contact te brengen, wordt  er met enige regelmaat een gezellige avond georganiseerd, om dan samen te koken en gezamenlijk te eten. Op deze avond kan men kennismaken met elkaars culturele en culinaire achtergrond. De tijden hiervoor zijn van 19:00 tot 22:00 uur. Mocht je interesse hebben hieraan deel te nemen, neem dan via ffleimuiden@gmail.com contact met ons op.

uitnodiging-samen-eten-samen-delen (1)

april 2018      Veelkleurig Samenleven…. weer een enorm gezellige middag die we hebben georganiseerd samen met locatie partners in de Ontmoeting in Leimuiden. Onze dorpsgenoten die oorspronkelijk uit een ander land komen oefenen hard om de taal te leren, volgen de inburgeringscursus en hebben soms zelfs al een baan gevonden. Zij vinden het erg leuk om meer mensen in Leimuiden te leren kennen.
Deze middag was daarom weer een mooie gelegenheid om elkaar als dorpsgenoten te ontmoeten, een praatje te maken, samen te eten en met hen de Nederlandse taal te oefenen.
Voor jong en oud waren er verschillende activiteiten zoals spelletjes, knutselen maar ook een echte Hollandse quiz. Er was genoeg te eten (uit allerlei culturen) op het buffet.

foto van Family Factory Kaag en Braassem / Leimuiden.

mei 2017      Veelkleurig Samenleven….. een gezellig samenkomen van diverse nationaliteiten in de Ontmoeting in Leimuiden. Met lekkernijen uit diverse landen in een heerlijk voorjaarszonnetje was het een hele gezellige middag.

18623640_458128197863933_4759557211669334271_o

 18671581_458128774530542_5175152585007112100_o   18558707_458128287863924_6245415582604102934_o

18558820_458128311197255_5694144312587030087_o     18558882_458128291197257_8339767273144147538_o

Family Fun

Family Fun Bioscoopavond

Nu alle scholen één school zijn geworden in Leimuiden, vonden wij dat een mooi moment om de bioscoopavond nog een keer te herhalen. Op vrijdagavond 31 januari 2020 was het zover: ruim 130 ouders en kinderen kwamen een avondje film kijken. Keuze uit 4 films en lekkere snacks. Weer een heel gezellige geslaagde avond uit.

Zie onze Facebook pagina voor een leuke foto impressie.

___________________________________________________________________

Family Picknick

In 2017, 2018 en 2019 organiseerden wij ieder jaar (in mei) een Family Picknick, de eerste twee op op het grasveld naast het Spant en de laatste in 2019 op het schoolplein van basisschool de Lei. Iedereen nam iets te eten mee dat gedeeld kon worden met anderen. Er stonden grote picknicktafels waarop het eten en drinken uitgestald stond. Ook is er altijd gezellig vermaak, zoals een ballonnenclown voor de kinderen, een goochelaar voor wat ‘hoe kan dat’ entertainment, springkussens en er staan ook altijd her en der spelletjes opgesteld voor wat extra vermaak. Steeds weer mooi weer en een goede opkomst van ruim 80 ouders en kinderen. Altijd gezellig druk en altijd weer een heel gezellige middag. Voor herhaling vatbaar is steeds een veelgehoord bericht.

picknick-1
picknick-2
picknick-3
picknick-4

___________________________________________________________________________

Bioscoopavond

Op vrijdag 4 november 2016 hebben we onze eerste bioscoopavond georganiseerd. Ruim 90 bezoekers kwamen op dit evenement af: (groot-)ouders met kinderen die naar één van de films Zootropolis, Alvin and the Chipmunks of Junglebook kwamen kijken. Een erg leuke, gezellige avond, waar zeker een vervolg op gaat komen!

FF_Flyer_OuderKindBios_V2 (1)
IMG_5007

_____________________________________________________________________

Spelletjesmiddag

Op zaterdag 4 juni 2016 organiseerde de Family Factory op het grasveld van zwembad de Kleine Oase een gezellige spelletjesmiddag. Kinderen konden samen met hun ouders allerlei gezellige spelletjes doen: onder andere ski-lopen, touwtrekken, kruiwagenrace en diverse waterspelletjes. Daarnaast konden de kinderen ook een eierkoek versieren, een chipsketting rijgen en na afloop van de spelletjes kon je bij de kassa een ijsje halen. Het weer was die dag prachtig, dus na de spelletjes werd er nog heerlijk gezwommen en gespeeld in het zwembad.