Thema Avonden

THEMA AVONDEN 

woensdag 25 maart 2020

lezing ‘Handleiding Puberbrein’ door Aletta Smits

Waarom steeds weer die strijd met je kind?                                                                                Waarom moeten hun eigen dingen NU en jouw dingen STRA-HAKS?                              Wist je dat de puberteit van je kind start op ongeveer 9-jarige leeftijd? 

Of ze nu 10 of 20 zijn, pubers voelen voor volwassenen vaak als enigszins vreemde wezens aan. En ze hebben gelijk: we snappen ze echt niet meer. In een humoristische lezing geeft Aletta Smits verklaringen voor hoe het puberbrein het gedrag van een puber stuurt. En hoe wij – normale mensen, de puberleeftijd ontgroeid – daarmee om kunnen gaan.

Deze thema avond wordt gehouden op basisschool de Lei (onderbouwlocatie aan de Griede) van 20.00 tot 21.30 uur (inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur). Ivm de organisatie is het voor ons heel fijn als je je opgeeft (stuur even mailtje naar ffleimuiden@gmail.com). Entree is gratis maar een vrijwillige bijdrage voor onze activiteiten wordt gewaardeerd.

  Aletta Smits

Dr. Aletta Smits is directeur van De Loef Training en Advies. Ze geeft lezingen en workshops over de ontwikkeling van het puberbrein. Smits heeft als docent op verschillende scholen gewerkt, zowel op het voortgezet onderwijs als in het hoger onderwijs. Ze is de auteur van het boek Het puberbrein – de missende handleiding.

Aletta geeft sinds 2009 presentaties in het land. Ze wilde eigenlijk cabaratier worden, maar ze kan niet zingen. Dat is maar goed ook want presentaties geven is mooi werk en ze prijst zich gelukkig elke keer als ze voor een zaal mag staan om over dat wonderlijke puberras te vertellen. Of over machine learning. Of over hoe mensen kiezen

Aletta studeerde onder andere psychologie en ict. En samen met haar oude moeder studeert ze nu Cultuurwetenschappen. Haar motto is: nooit stoppen met leren. Of nooit iets half doen. Of, nou ja, het motto wisselt nog wel eens.

Naast haar lezingen, werkt ze als onderzoeker en docent bij de Hogeschool Utrecht. Aletta woont in Amsterdam met haar vrouw, haar kat en haar bejaarde hond.