Divers

Opsteker voor de ouders!

Op 29 januari 2021 hebben alle ouders met kinderen op de Lei een pak bakmix gekregen om ze een hart onder de riem te steken in deze uitdagende tijd.

Heb jij tips om deze tijd door te komen. Deel ze vooral op onze facebookpagina!

Hier op een rij wat er al is gedeeld:

  • Ruil de kinderen een dag uit: de 1 de oudste, de ander de jongste. Dat zorgt weer voor wat andere energie!
  • 1 ochtend de kinderen bij de ene ouder en de andere dag de kinderen bij de andere ouder. Dat geeft ook weer even wat ruimte.
  • We hebben al een aantal mensen die hebben aangegeven dat ze wel af en toe een kindje erbij kunnen hebben. 1 voor een kind van 4. 1 voor een kind van 8. Roept u maar!

Van ouders, voor ouders.

Even een opsteker om de moed erin te houden,
want SAMEN komen we hier doorheen.
Samen… want we hebben elkaar nodig.

Beetje tijd en energie over?
Paar uurtjes ruimte voor een extra kindje?
Of heb je zelf een oplaadmoment of een helpende hand nodig?
Laat het ons weten en misschien kunnen we een mooie match voor jullie maken.

Heb je TIPS? DEEL ze met elkaar!!!
Dat kan via facebook pagina van Family Factory Kaag en Braassem Leimuiden. Daar kun je ook een foto posten van jullie mooie baksel.

———–

Reizend Dagboek Leimuiden

Reizend Dagboek Leimuiden gaat van buur naar buur

Op 21 december 2020 zijn er 10 Reizende Dagboeken verspreid in Leimuiden. Deze boeken zullen tot 7 januari 2021 ‘reizen’ van buur naar buur.

Annemarie van Family Factory legt uit: ‘’Mensen kunnen iets in het Reizende Dagboek schrijven of maken en het dan weer doorgeven aan de buurman of buurvrouw. Het is bedoeld als een leuke manier om verbonden te zijn in deze tijd dat we minder makkelijk samen kunnen zijn. Het gaat dus om het plezier van het ontvangen, lezen, maken en weer doorgeven.’’

Mensen kunnen er bijvoorbeeld in het dagboek schrijven over zichzelf of hun ervaringen in deze coronatijd beschrijven. Ze kunnen een favoriet recept, Netflix-tip of vraag met de buren delen. Een leuke tekening maken mag ook altijd. ‘’En natuurlijk is het een mooie tijd om een wens uit te spreken voor het nieuwe jaar!’’

Als het boek vol is of het is tijd om de boeken in te leveren. De boeken zullen nogmaals langs dezelfde mensen ‘reizen’ zodat iedereen kan genieten van bijzondere inhoud van het boek.

‘’Als Family Factory vinden we het belangrijk om mensen te verbinden vandaar dat we deze coronaproof manier hebben gevonden om op een veilige manier even met elkaar in contact te zijn en om lichtpuntjes te creëren in een tijd die in vele opzichten niet gemakkelijk is’’, aldus Annemarie. Welzijnsorganisatie de Driemaster, heeft geholpen bij het ontwerp van de dagboeken.

Meer informatie is te vinden op www.familyfactoryleimuiden.nl. Bij vragen of ideeën kun je contact opnemen met Family Factory via ffleimuiden@gmail.com.

https://www.allesinkaagenbraassem.nl/nieuws/reizend-dagboek-leimuiden-gaat-van-buur-naar-buur.html

—————–

Kerstkaartenactie 2020

Kinderen maken kerstkaarten voor ouderen uit Leimuiden

De kinderen van Kinderdagverblijf en Buitenschoolse Opvang Snoopy uit Leimuiden hebben samen 120 kerstkaarten gemaakt voor ouderen uit Leimuiden. De actie is opgezet door de Family Factory, een netwerk van en voor ouders uit Leimuiden.

Op de kaart van Sophia staat: “Gelukkig nieuwjaar, ik hoop dat het goed komt”. Anton schrijft: “Ik hoop dat uu een heel fijne feest dagen heeft, de kerstman”. De wens van Wendy is: “Fijne kerst, ik hoop dat u snel iemand kan zien”.

“Dit jaar is kerst anders dan andere vanwege corona en op deze manier willen we laten weten dat we iedereen een warm hart toe dragen. Deze actie doen we dit jaar voor het eerst. Dit hebben we gedaan in samenwerking met de kerken uit het dorp en met de Driemaster. Volgend jaar hopen we nog veel meer kerstkaarten te kunnen maken en verspreiden”, aldus Annemarie van der Veen van de Family Factory.

https://www.allesinkaagenbraassem.nl/nieuws/kinderen-maken-kerstkaarten-voor-ouderen-uit-leimuiden.html

——————

veelKLEURig SAMENleven

Ieder mens is uniek en verschillend en zo bestaat ook elk gezin uit verschillende unieke personen… een veelKLEURig pallet…

Als Family Factory is dat iets waar we altijd ook oog voor proberen te hebben. Onder de tak, veelKLEURig SAMENleven, van de Family Factory, willen we EXTRA aandacht hebben voor gezinnen waarin de KLEUREN ook bepaald worden door de andere culturele achtergronden van één of beide ouders. Door onze contacten met deze gezinnen ontdekken we dat bij hen het verlangen is om enerzijds iets van hun eigen KLEUR te behouden maar dat ze ook graag de Hollandse KLEUREN willen ontdekken en met ons SAMEN op weg willen gaan.