Wie zijn wij?

Family Factory is een netwerk van ouders vóór ouders. Er is één onderwerp dat ons ouders uitermate boeit en dat is de opvoeding van onze kinderen.

Niets is zo bepalend voor de ontwikkeling van een kind, als het gezin waarin het opgroeit. Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor hun gezin en de opvoeding van hun kinderen, maar zij hoeven dit niet alleen te doen! De Family Factory maakt het mogelijk dat ouders elkaar ontmoeten, inspireren en waar nodig een handje helpen.

Opvoeden, het is misschien wel de meest uitdagende baan die er is. Het daagt je uit en geeft voldoening. Het kan je heel blij, maar ook heel moe maken. Vaak is het geweldig. En soms geweldig ingewikkeld. Als ouders kun je een waardevolle hulpbron zijn voor elkaar. Jouw oplossing of idee voor minder stress in de ochtend kan andere ouders veel opleveren. En je dacht toch niet dat je het enige gezin bent waar de broers en zussen maar blijven ruziën? Wedden dat de verhalen van andere gezinnen jou op ideeën kunnen brengen? Door het organiseren van diverse activiteiten, zoals koffieochtenden en workshops, brengen we ouders met elkaar in contact. We bieden vaders en moeders de mogelijkheid nieuwe energie en ideeën op te doen voor (de opvoeding van) hun gezin. Ouders worden zich weer even bewust hoe waardevol en mooi gezin-zijn eigenlijk is. Met elkaar willen we bouwen aan een netwerk van ouders dat ervoor zorgt dat vaders en moeders elkaars bron van ideeën en inspiratie kunnen zijn. En waar nodig elkaar een handje helpen. Zo bouwen we samen aan sterke gezinnen.

Family Factory is door de gemeente Kaag  en Braassem uitgeroepen tot vrijwilligers organisatie van het jaar 2016. De jury oordeelde: “Dit is nu echt de MAG (Maatschappelijke Agenda) zoals de MAG bedoeld is. Helemaal door en voor inwoners. Met vereende kracht op eigen kracht. Prachtig!”